fbpx
Select Page

Utbildning

SÅ HÄR BLIR DU

FLYGARE

Ditt första steg mot självständig flygare är en studentkurs. Denna ger dig en Studentlicens och med denna får du träna och skaffa dig behörigheter, som HANG, BERG eller VINSCH. Detsamma gäller om du vill börja flyga MOTOR: Du börjar med en studentkurs.

Flygare blir du i tre steg.

Så här:

1. TAKE OFF KIT

För att kunna gå en studentkurs skaffar du dig ett TAKE OFF KIT som består av en teoribok om skärmflygning och en försäkring.

Du beställer enkelt ditt TAKE OFF KIT ifrån Svenska Skärmflygförbundets e-shop.

2. BOKA KURS 

Du bokar snabbt en studentkurs genom att kontakta en flygskola eller fristående instruktörer. Beroende på vädret brukar kursen ta tre till fyra dagar.

Kolla på kartan för att hitta en grundutbildning som passar dig geografiskt.

3. BLI STUDENT

Under studentkursen lär du dig hantera din vinge på marken, att starta och landa och du får lära dig tällräckligt med teori för att kunna göra säkra bedömingar när du tränar på egen hand.

Nu är du Student och flygare. Härligt!

Efter grundkursen är du nu färdig student. Ett stort grattis och varmt välkommen i klubben! På tal om klubb; det är nu dags att gå med i en flygklubb och träffa andra flygare. Det finns en del att välja på men med kartan här uppe hittar du snart en klubb som passar dig.

Nu ska du träna så mycket som möjligt. Som student får du träna markhantering och backglidningar på egen hand under lugna väderförhållanden. Backglidningar, d v s en start ifrån en backe och ett kort flyg med landning, har du lärt dig göra under din studentkurs men nu fortsätter du träna och förbereder dig på att erövra en eller flera behörigheter. Det är dessa som ger dig just behörighet att få flyga “på riktigt”. Fortsätt ned för att kolla närmare på vilka behörigheter du kan erövra med din nya studentlicens.

BEHÖRIGHETER

Som student kan du skaffa flera olika typer av behörigheter. Varje ny behörighet erövrar du efter en kurs där du lär dig behärska ett nytt sätt att flyga. Som student får du ta behörigheterna HANG, BERG, VINSCH och MOTOR. Klicka på respektive behörighet om du vill veta mer om vad det innebär att vara student med denna behörighet.

HANG

BERG

STUDENT

MOTOR

VINSCH

HANG

BERG

STUDENT

MOTOR

VINSCH

Pin It on Pinterest